Nordnet Events

Investerarträff i Stockholm med Cytovac AB

Datum: 2019-05-02 Tid: 17:30 - 19:00

Välkommen till investerarträff i Stockholm

Nordnet bjuder i samarbete med Vator Securities in till en intressant investerarlunch, där ni kommer att få en bolagspresentation av bolaget Cytovac. Det bjuds på lättare förtäring. Ta gärna med en vän.

Kort om Cytovac AB

Cytovac är ett biofarmaceutiskt bolag i klinisk fas som utvecklar och producerar innovativa immunoterapier med ett primärt fokus på sällsynta sjukdomar. Bolaget är aktivt inom individualiserade cellbaserade behandlingar mot solida tumörer och använder plattformen ALECSAT (Autologous Lymphoid Effector Cells Specific Against Tumor), som har utvecklats av bolaget, för behandling av cancerformer med ett stort medicinskt behov.

CTA-baserad immunterapiplattform lämplig för individanpassad cancerbehandling

Cytovacs behandlingar riktar sig mot solida tumörer med ett stort antal CTA:er (cancertestisantigener) på tumörcellens ytor. Behandlingen skiljer sig från nyligen lanserade cancerbehandlingar och de flesta kandidater under utveckling eftersom den riktar sig mot ett urval av tumörantigener istället för endast en. Friska celler påverkas inte av ALECSAT-behandling, vilket minskar risken för allvarliga biverkningar och eliminerar behovet av immunosuppressiva läkemedel som medför en risk för infektioner. ALECSAT-plattformen genererar tumörreaktiva effektorceller som riktar sig mot ett brett utbud av tumörassocierade antigener med hjälp av ett enda blodprov från patienten.

Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.