Nordnet Events

Nordnet Fondforum – vilka är höstens vinnare?

Datum: 2020-09-30 Tid: 11:45 - 13:00
 • Profilbild Johnny Nilsson

  Varför går den norska börsen kräftgång?

 • Profilbild Farah

  Tips på fonder som satsar på Medtech?

 • Profilbild Nina Jansson

  Vad heter den indonesisk bolag?

  • Profilbild Daniel Rosell

   Mitra Adiperkasa (MAPI)

 • Profilbild Farah

  Nina: Tror hon sa MAPI?

 • Profilbild Leif Kjellberg

  Vad hette företaget som sålde hund o katt mat?

  • Profilbild Magnus Gunnarsson

   musti

Du kan även se detta eventet på Nordnets Youtube kanal.

Kolla på Youtube här.

Ur börsens perspektiv har 2020 bjudit på mycket turbulens och spänning vilket har gett oss en extra anledning att se över sparandet. För att säkerställa att du har bra förutsättningar att ta beslut i ditt långsiktiga sparande bjuder vi in till Nordnet Fondforum med fyra olika teman och fem gäster för att ge dig inspiration och vägledning. Du som deltagare får en innehållsrik snabbkurs och uppdatering på investmentbolag, spännande småbolag, ädelmetallernas funktion i portföljen och hur du ska navigera rätt på företagsobligationsmarknaden. Hoppas vi ses!

Vi livesänder detta digitala event tillsammans med ett fantastiskt gäng fondförvaltare. Sändningen leds av vår investeringscoach Alexander Gustafsson.

Nordnet Fondforum den 30 september 11.45 – 13.00. 

Dyrt och billigt bland investmentbolagen

Gäst är Torbjörn Olofsson från fonden Kvartil Investmentbolag. Vi får höra mer om hur de ser på investmentbolagens dagsaktuella rabatt- och premievärderingar. Vi kommer även prata om deras systematiska modell för att investera i investmentbolag,  investmentbolagen som en light Private Equity version och om företrädesemissioner likt Bures är starten på en ny trend?

Navigera rätt bland företagsobligationer 

Vi träffar Fabian Dahl från Simplicity High Yield och Niklas Edman från Carnegie Corporate Bond för att få grepp om företagsobligationsmarknaden. Hur kan man använda vårens överraskningar till  opportunism kring företagskrediter. Vad ska man hålla utkik efter som sparare i företagsobligationer? Är konkursrisker fortfarande en fara eller är det värsta över? Vilken betydelse har ekonomiska stimulanser och centralbanker framöver?

Spännande Småbolag

Gäst är Ylwa Häggström från Öhman Global Småbolag. Vi kollar närmare på både den svenska och internationella marknaden efter spännande småbolag med goda tillväxtmöjligheter. Digitala affärsmodeller har premierats den senaste tiden, kommer detta att fortsätta? Och vad letar Ylwa efter ytterligare?

Racet i ädelmetaller 

Vi träffar Eric Strand från AuAg fonder. Silver och guld har varit starka vinnare under börsårets skakiga perioder. Hur ser potentialen ut för ädelmetaller, har tåget gått eller finns det fortfarande uppsida kvar? Och på vilket sätt fungerar ädelmetaller som komplement till börssparandet?

 • Datum: 2020-09-30
 • Tid: 11:45 - 13:00

Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.